4 Ocak 2015 Pazar

Ne Yersek Oyuz




Kemal Sayar'ın Yavaşla kitabında öyle etkileyici bir bölüm gelip buldu ki bizi. Mutlaka paylaşmamız gerektiğini düşündük... Başka söze gerek kalmıyor zaten . Kitabı okumanızı da tavsiye ediyoruz.


.............

Hızlı yemek ve hızlı besin yetiştirmek insan sağlığını tehdit ediyor. Bir sohbeti bölüşerek aralarda durup dinlenerek paylaşılan yemekler yerini çabuk tüketilen besinlere bırakıyor. Hormon ve kimyasallara hızlı büyüten her türlü besin, kansere davetiye çıkarıyor.

   Oysa Feuerabach'ın da söylediği gibi "biz yediklerimiziz".

İnsanların hızlı beslenme ile uğradığı felaketlerden kurtulma fikriyle yola çıkan "yavaş besin" hareketi dünya üzerinde yaygınlaşıyor.. Genetik değiştirmeye karşı çıkan, organik tarımı önceleyen, biyolojik çeşitliliğe prim veren bu hareket, küçük yerel ve telaşsız olana yaptığı vurguyla , global kapitalizme muhalefet ediyor.  Yiyeceklerimizi hakkını vererek, daha metafizik bir bakış açısı ile konuşacak olursak "şükrünü eda ederek" onlarla ve o masanın etrafında bulunan dostlarımızla konuşarak tüketmek, bizi daha insan kılar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder