7 Nisan 2015 Salı

Doğalız

Bu hafta kampanyamız yoğun ilgi gördü mutlu olduk. Herkesin bu ürünlere ulaşmasını istiyoruz. İnsanların iki noktada tereddütte kaldığını fark ediyorum.
Birincisi güven Öyle bir devirde yaşıyoruz ki, her konuda en büyük sıkıntımız güvenmek
Gerçek bal, süt, peynir bulduğundan emin olmak istiyorlar, ama bu tereddütte kalırken marketten alışveriş yapmaktan çekinmiyoruz, fabrikasyon ve katkı maddeli olduğunu bile bile.
Bu noktada araştırmak bulmak tatmak bizim elimizde
Bize gelince köyümüzün kapıları herkese açık gelin görün havalarda ısınıyor
Evimizde ne yiyorsak sizlere de onları gönderiyoruz
İkincisi pahalı bulmak
Aslında yine araştırıp baktığımızda hele bize kazandırdığı sağlığı düşününce
durum öyle değil. Ki bunu samimiyetle söylüyorum, bu işi ticarete dökmeden amatör ruhla yapan bizler
Arka tarafta çoook çalışıyoruz bu sorumluluk gerçekten kolay değil
Biz mutluyuz sizden güzel yorumlar geldikçe daha da mutlu oluyoruz.
Siz oldukça da bu yola devam etmek için elimizden geleni yapacağız.

Köylerden, köylülerden bahsettik, bu hafta da biraz ürünlerimizden bahsedelim istedim.

Eriştemiz köy unu, köy yumurtasından yapılıyor, 10 kg erişte için 27 adet köy yumurtası kullanılıyor.

Ekmek sadece yaş maya kullanılarak yapılıyor, pakmaya kullanılmıyor, odun ateşinde pişiyor.

Tarhana, köy yoğurdu, un, nohut, kuru fasulye, kırmızı biber, domatesten yapılıyor.

Cin mısır, gdo suz, yerli tohum, artık gönül rahatlığıyla mısır patlatabileceksiniz. Mısır unu yerli gdosuz mısırdan elde ediliyor.

Un, taş değirmende öğütülüyor, rüşeym, kepek dahil her şeyi içinde kalıyor.

Domates ve biber salçaları odun ateşinde pişiriliyor.

Cevizlerimiz yerli ceviz, aşı değil, ilaçsız, dalından koptuğu gibi geliyor.

Balımız, arılar kendi doğal peteklerini kendileri yapıyorlar. Sadece çıtalarını koyuyormuş köylü ve sadece balı almak için yılda bir kere açıyorlar. Glikoz, şeker, ilaç kullanılmıyor.

Keçi peyniri yerli ırk keçinin sütünden yapılıyor.

İnek peyniri için 6-7 kg süt kullanılıyor ve 1 kg çıkıyor

Tereyağ, yonca ile beslenen ve gezinen ineklerin sütünün kaynatılması ile oluşan kaymaktan elle çırpılarak yapılıyor. Kesinlikle makine kullanılmıyor, tamamen eskiden kalma yöntemlerle, elle yapılıyor işlemler

Köy tavuğu veya horozu köyde gezinen tavuk veya horozlardan, bazen biraz küçük olabiliyo çünkü hayvanlar sürekli gezindikleri için kilo alamıyorlar.

Yumurtalar tamamen gezinen köy tavuklarından, yem bile vermiyorlar, tavuklar ne bulursa yiyor. Suni yem vermedikleri için çok yumurta çıkmıyor, kapı kapı yumurta topluyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder